Je maakt het klaar in: 50 minuten
Dit heb je nodig voor: 1/2 liter
- 500 gr tomaten, in stukken gesneden
- 100 gr wortel, geschrapt, in stukjes gesneden
- 2 middelgrote uien, in ringen gesneden
- 2 takjes peterselie
- 1 takje basilicum
- 1 stukje rode peper
- 1 thl italiaanse kruiden
- 1 laurierblad
- 2 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- snufje zoute
- eventueel 1 thl agavesiroop.
Zo maak je het:
Verwarm de olijfolie en fruit de uien een paar minuten met de wortel, Italiaanse kruiden. laurierblad en zout.
Voeg tomaten, peterselie, basilicum en rode wijnazijn toe en breng dit al roerend aan de kook. Laat dit een half uurtje pruttelen.
Pureer met een staafmixer en wrijf tot slot de tomatensaus door een zeef. Voeg eventueel naar smaak agavesiroop toe.