Bijgerecht of inmaken
Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 3 jampotjes
- 1 kg rabarber
- 125 gr oerzoet
- 1 el sinaasappelrasp
- 1 thl verse gember, fijn geraspt
- 5 vijgen, in kleine stukjes gesneden
- flinke snuf kaneel
- snufje zout
- 12 gr marmello (appelpectine)
Zo maak je het:
Snijd rabarber in kleine stukjes en kook ze gaar in een klein beetje water. Voeg oerzoet, sinaasappelrasp, verse gember, kaneel, zout, stukjes vijg en marmello toe. Kook dit nog 1 minuut door.
Inmaak in jampotjes:
Spoel de jampotjes en deksels in heet water om. Vul de potjes tot de rand met rabarbercompote. Deksel er stevig opdraaien en de potjes ongeveer 10 minuten op de kop laten staan. Controleer of de potjes goed gesloten zijn, door op het deksel te drukken. Als het deksel niet meer klikt dan is de pot goed gesloten.
Op deze manier is de compote tot wel een jaar houdbaar.