Rabarbercrumble

Rabarbercrumble... rabarbercrumble

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen (ovenschaal van 1.5 liter)

  • 500 gr rabarber
  • 1 appel, in stukjes gesneden
  • 100 gr havermout
  • 50 gr roomboter
  • 1 dl kokosmelk
  • 75 gr dadels, in kleine stukjes gesneden
  • 75 gr abrikozen, in kleine stukjes gesneden
  • 50 gr walnoten, gehakt
  • 50 gr geraspte kokos
  • 2 el vloeibare honing
  • snufje kaneel
  • snufje cacao of 20 gr fijngehakte chocolade
  • roomboter om in te vetten

Zo maak je het:

Zet de kokosmelk met dadels en abrikozen op zacht vuur en kook dit 5 minuten. Was en snijd de rabarber in kleine stukjes en voeg dit toe aan de kokos/dadel mengsel met evt. een scheutje water. Kook dit 10 minuten. Verwarm de oven voor op 150 graden.

Smelt ondertussen de boter en voeg de havermout, kokos en een snuf zout toe. Haal van het vuur en roer hierbij de honing, kaneel, evt. cacao en de walnoten. Vet de ovenschaal in en stort de rabarber erin, verdeel de appel erover en daarna de havermout (bestrooi met gehakte chocolade).

Bak de rabarbercrumble 25 minuten op 150 graden.