Je maakt het klaar in: 45 minuten + 10 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor: 1 bakplaat
- 150 gr polenta
- 1 ltr water
- 2 el roomboter
- 50 gr geraspte kaas
- 1 el italiaanse kruiden
- peper en zout naar smaak
Dit heb je nodig om de pizza te beleggen:
- 1 el olijfolie
- 3 el pesto, rood of groep of eventueel tomatenpuree
- 1/2 bakje champignons in plakjes
- 10 kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 puntpaprika in reepjes gesneden
- 125 gr mozzarella in stukjes gesneden
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 200 graden.
Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en klop langzaam de polenta erdoor, laat het in 5 minuten gaarkoken op laag vuur. Roer geregeld. Voeg de boter, Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Strijk de polenta op een bakplaat uit en laat het afkoelen. Bestrijk het met de olijfolie en bak de polenta 10 minuten in de oven op 200 graden.
Haal hem eruit en bestrijk opnieuw; nu met de pesto. laat de rand 1 cm vrij. verdeel de champignons, tomaatjes en paprika over de pizza. Verdeel de mozzarella erover en bak nog 20 minuten tot de pizza gaar en goudbruin is.