Lauw/warme maaltijdsalade

maaltijdsalade

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen

 • 400 gr kipfilet
 • 1/2 struik Bleekselderij (ongeveer 300 gr)
 • 1 puntpaprika, in reepjes gesneden
 • 4 sjalotten (ongeveer 200 gr)
 • 2 appels (Elstar)
 • 1 handpeer
 • 1 citroen
 • 1/2 bos Bladpeterselie, fijn gesneden
 • 80 gr oude kaas, in blokjes gesneden
 • 4 el olijfolie
 • 1thl kerriepoeder
 • peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

Snijd de kipfilets in 2 gelijke stukken doormidden zodat ze sneller garen. Bestrooi ze met peper en zout. Verwarmde olie op een matig heet vuur en leg de kipfilets erin. Bak ze gaar in ongeveer 7 minuten. Ze mogen een beetje kleuren maar niet te bruin worden. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord om af te koelen.

Snijd ondertussen de sjalotten en reepjes en de bleekselderij in boogjes. Doe dit nu in de pan en fruit die samen met de kerrie tot de gewenste gaarheid is bereikt (ongeveer 7 minuten). Rasp de schil van een halve citroen en pers deze uit, doe dit ook in de pan. Roer dit door en schep dit in een kom en laat het wat afkoelen.

Snijd de afgekoelde kip in blokjes, de bosui in ringetjes. Was of schil de appels en de peer en snijd deze in blokjes en voeg dit samen met de kaas, paprikareepjes en peterselie toe. Maak op smaak met nog wat zout en peper.