Pruimenreep

Pruimenreep

Je maakt het klaar in: 15 minuten + 20 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 12 repen

  • 375 gr gedroogde pruimen zonder pit (biologisch)
  • 100 gr havermout
  • 40 gr pompoenpitten
  • 20 gr pijnboompitten
  • 1 ei
  • 1 thl kaneel
  • snufje zout
  • 2 el agavesiroop
  • snuf cacaopoeder
  • scheutje citroensap
  • beetje kokosrasp

Je maakt het klaar in:

Maal 200 gr pruimen fijn en de rest van de pruimen in kleine blokjes snijden (blokjes nog even apart houden). Voeg toe: havermout, pompoen, -zonnebloem en pijnboompitten, ei, agavesiroop, kaneel, cacao en citroensap. meng alles goed door elkaar met een vork. Tot slot gesneden pruimen toevoegen. Maak een plak koek op een met bakpapier belegde bakplaat. Strooi de kokosrasp erover. 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden.

Pruimenkoek af laten koelen en dan in repen snijden.