Je maakt het klaar in: 20 minuten + 20 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor: springvorm van 24 cm doorsnede
- 90 gr griesmeel
- 300 gr yoghurt
- 4 eieren
- 90 gr vloeibare honing
- 60 gr speltbloem
- 60 gr gesmolten roomboter
- snuf zout
- snuf gemberpoeder
- fijn geraspte schil van 1 biologische citroen
- eventueel (plantaardige) slagroom voor de garnering
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet het bakblik in met een beetje roomboter.
Meng het griesmeel door de yoghurt en laat het 5 minuten weken.
Splits de eieren en klop de eidooiers met de honing schuimig.
Meng het eidooier mengsel met het griesmeel-yoghurt mengsel.
Roer vervolgens de bloem, zout, gember, citroenrasp en de boter erdoor.
Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de taart in 20 minuten gaar.
Garneer met slagroom