Je maakt het klaar in: 25 minuten +20 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor 1 bakplaat:
- 100 gr boekweitmeel
- 50 gr pompoenpitten, grof gemalen
- 60 gr havermout
- 60 gr gesmolten roomboter
- 4 el water
- 1 ei
- 6 gr zout
- 1 thl gemalen peper
- 2 el tarwezemelen of tarwekiemen om te bestrooien
Zo maak je het:
Verwarm de oven om 170 graden.
Meng alle droge ingrediënten, behalve de tarwezemelen of kiemen, in een kom. Voeg water, gesmolten boter en het ei toe.
Kneed alles goed door elkaar en leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Leg een stuk plasticfolie op het deeg en rol het gelijkmatig uit over de bakplaat tot ongeveer een 1/2 cm. dikte en bestrooi het met de tarwezemelen of kiemen. Druk dit met de hand een beetje aan.
Bak nu 20 minuten en haal de plaat uit de oven en snijd de crackertjes in gelijke stukken. Schuif de plaat opnieuw in de oven en bak nogmaals 20 minuten de crackers gaar.
Dit heb je nodig voor avocadocrème:
- 1 rijpe avocado
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 3 takjes peterselie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een kom of blender. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer dit in de blender of met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.