Je maakt het klaar in: 20 minuten
Dit heb je nodig voor: bijgerecht 2 à 3 personen
- 500 gr wortelen
- 1 sinaasappel
- 1 appel
- 1 of 2 augurken
- handje rozijnen
- 1 el olijfolie
- 2 el zuur van de augurken
- 1/2 thl balsamico azijn
- peper
- 1 volle thl sinaasappelrasp
Zo maak je het:
Schil de wortelen en rasp ze fijn in een kom.
Spoel de rozijnen en laat ze even uitlekken.
Borstel de sinaasappel goed schoon en rasp de schil. Snijd de witte vliezen van de sinaasappel eraf. Hierna de sinaasappel in stukjes snijden.
Snijd de appel en de augurk in kleine blokjes.
Doe alles bij de geraspte wortelen met wat peper en een thl sinaasappel raspde over.
Voeg de rozijnen, olie, balsamicoazijn en het zuur van de augurken toe en meng alles door elkaar.
Laat de wortel/sinaasappel salade even staan om de smaken erin te laten trekken en schep het geheel nog een keer om voor het opdienen.