Pompoen-notenburger

Je maakt het klaar in: 25 minuten + 15 minuten oventijd + 30 minuten koelkast tijd

Dit heb je nodig: voor 4 burgers

  • 150 gr ongebrande gemengde noten en zaden ( amandelen, hazelnoten, walnoten, pompoen en zonnebloempitten)
  • 375 gr ongeschilde oranje pompoen
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el verse basilicum
  • 1 el verse peterselie
  • 5 el olijfolie
  • 1 thl zout
  • peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd ondertussen de pompoen in kleine blokjes. Doe de pompoen in een kom en roer er zout en 3 el olijfolie door.

Leg op een bakplaat bakpapier of vet de plaat in met olie en verdeel er de pompoenstukjes over. Rooster dit 20 minuten.

Maal ondertussen de helft van de noten fijn en hak de andere helft in grovere stukjes.

Schep, na 20 minuten oventijd, de gehakte noten door de pompoenblokjes en voeg eventueel nog wat olijfolie toe en bak het geheel nog 15 minuten tot de pompoenstukjes gaar zijn. Prak de pompoen met een vork fijn en laat het iets afkoelen.

Meng tijm, paprikapoeder, basilicum en peterselie door het notenmeel en roer dit door het pompoenmengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Verdeel het pompoendeeg in vieren, rol er ballen van en druk ze plat.

Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden , op een laag vuur goudbruin in 2 keer 5 minuten.