Raapstelenfrittata

Je maakt het klaar in: 25 minuten

Dit heb je nodig voor een bijgerecht voor: 4 personen

  • ongeveer 200 gr raapstelen (gewassen en uitgelekt)
  • 100 gr doperwten
  • 6 eieren
  • 1 el (tarwe)bloem
  • 1 el olijfolie en een beetje om in te vetten
  • 10 naaldjes rozemarijn
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

Verhit een grote koekenpan met daarin een scheutje olijfolie.

Voeg de rozemarijn toe en laat dit even fruiten.

Snijd de raapstelen grof en doe ze in de koekenpan en laat ze op middelhoog vuur slinken.

Doe ondertussen de doperwten met de eieren, peper en zout in een kom en blender dit fijn.

Giet de eiermassa in de koekenpan en laat dit op een laag vuur stollen, eventueel met een deksel erop. Ongeveer 10 minuten.

Vet een bord in met wat olie, leg deze op de koekenpan en stort de frtitata op het bord.

Schuif nu de frittata terug in de pan, ongebakken kant onder, en bak heel kort. Als de eieren gestold zijn is het gerecht klaar.