Rijstbrood met sesamzaad

Je maakt het klaar in: 20 minuten + kooktijd van de rijst + 50 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 1 cakeblik

  • 200 gr zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 50 gr sesamzaad
  • 150 gr rozijnen
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1/2 el roomboter
  • 125 gr spelt of rijstemeel
  • 25 gr kokosolie
  • 3 eieren
  • 60 gr appelstroop
  • 1 el honing
  • 2 thl kaneel
  • 1/2 thl zout
  • 1/4 thl paprikapoeder
  • vanillepoeder naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het wat afkoelen.

Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden. Laat ze afkoelen.

Snijd de abrikozen in stukjes en week ze samen met de rozijnen in warm water.

Beboter het bakblik met een dikke laag zachte roomboter en strooi het sesamzaad erin zodat de wanden bedekt zijn.

Bewaar het sesamzaad wat over is.

Smelt de kokosolie

Klop de eieren los en voeg appelstroop, kaneel, honing, zout, vanillepoeder, paprikapoeder en de kokosolie toe.

Hierbij doe je nu de afgekoelde rijst en speltmeel of rijstemeel. Meng het goed door elkaar.

Stort het mengsel in het bakblik en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Bestrooi met de overgebleven sesamzaadjes.

Bak het gaar in 50 minuten.