Lentestamppot

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 2 personen

  • 800 gr aardappelen
  • 100 gr rucola
  • 100 gr spinazie
  • 1 el zong gedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
  • 1 thl roomboter
  • 2 el pijnboompitten
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Zo maak je het:

Schil de aardappelen en kook ze in ruim water gaar met wat zout en peper.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze apart.

Was de rucola en de spinazie en droog dit in een slacentrifuge of vergiet. Snijd ze eventueel wat fijn.

Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht.

Stamp de aardappelen grof en voeg de roomboter, tomatenreepjes en wat van het kookvocht toe, tot het een smeuïge stamppot wordt.

Schep de rucola en de spinazie erdoor en bestrooi de stamppot met nootmuskaat en pijnboompitten.