Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 250 gr eiermie of rijstmie
- 4 eieren
- 1 thl gemberpoeder
- 1/2 thl sambal
- 1 el ketjap
- 1 el citroen of limoensap
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 el (kokos)olie om in te bakken
- zout naar smaak
Ongeveer 400 gr verschillende groente bijvoorbeeld
- 100 gr taugé
- 1/4 prei
- 2 wortelen
- 1 courgette
- 1/2 bosje peterselie
Zo maak je het:
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel het met koud water en laat de mie uitlekken in een vergiet.
Was en rasp de wortel en de courgette. Was en snijd de prei in dunne ringetjes.
Verhit de olie in de pan en fruit hierin achtereenvolgens de wortel, prei, taugé en courgette. Bestrooi met wat zout en gemberpoeder en voeg de sambal toe.
Breek de eieren in een kom samen met de citroen/limoensap, zout en ketjap en roer ze los.
Meng de mie door de groente en giet het eiermengsel over de groente in de pan en leg er een deksel op zodat het ei gaat stollen. Let op dat de omelet niet aanbrandt. Wanneer de bovenkant bijna droog is leg je een bord op de pan en keer de omelet. Bak deze nog een minuut en dien de omelet op met gehakte peterselie en bestrooi het met sesamzaad.