Zoete aardappel muffin

Je maakt het klaar in: 25 minuten + 30 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 12 tot 14 middelgrote muffins of eventueel een bakblik van 1.1/2 liter

  • 750 gr zoete aardappelen
  • 1 kleine prei of 4 bosuitjes
  • 1 rode peper (zonder zaadjes)
  • 1 el citroensap
  • 250 gr (spelt) meel
  • 2 thl bakpoeder
  • 3 el hüttenkase
  • 6 eieren
  • 1/2 thl zout

Om te bestrooien:

  • 50 gr geraspte  Parmezaanse  kaas
  • maanzaad, sesamzaad of eventueel zonnebloempitten

Zo maak je het:

Schil de zoete aardappelen en rasp deze fijn in een kom.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Was en snijd de prei fijn en hak de rode peper. Doe dit bij de zoete aardappelen en breek de eieren erboven. Voeg vervolgens de hüttenkäse toe en roer alles door elkaar.

Voeg meel en bakpoeder toe,  roer alles goed door elkaar en schep de muffinvormpjes voor 2/3 vol.

Bestrooi de muffins met Parmezaanse kaas en maanzaad en sesamzaad of zonnebloempitten

Bak ze in 30 minuten gaar en goudbruin.