Maisbrood

Je maakt het klaar in: 10 minuten + 30 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor 1 bakblik

  • 225 gr (spelt) bloem
  • 225 gr maiskorrels
  • 2 stengels lente-uitjes of een bosje bieslook
  • 200 gr yoghurt
  • 2 eieren
  • Rasp en sap van 1 limoen of eventueel een 1/2 citroen
  • 1 thl komijnpoeder
  • 1 thl sambal
  • 1 thl zout
  • 2 thl bakpoeder
  • boter om in te vetten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet het bakblik in.

Snijd de lente-uitjes.

Zeef het meel en bakpoeder in een kom. Voeg kurkuma, komijnpoeder, en het zout toe.

Klop in een andere kom de eieren los met de yoghurt, sambal en limoensap en rasp.

Roer alles door elkaar en schep de maiskorrels en lente-uitjes erdoor.

Giet het beslag in een bakblik en bak het in 30 minuten gaar.