Rammenassoep

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 2 rammenassen
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 liter kokend water
  • 2 el (plantaardige) room
  • 1 thl gedroogde tijm
  • 1 thl gedroogde oregano
  • 1/2 thl kurkuma
  • 1/2 el groentebouillonpoeder
  • 1 el olie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

Schil de rammenassen en de aardappel en pel de ui.

Verwarm de olie in de pan.

Snipper de ui en fruit deze kort met de tijm, oregano, kurkuma en wat peper.

Snijd de aardappel en rammenas in plakjes en fruit dit even mee.

Voeg het water, groentebouillonpoeder en room toe en kook het gaar in ongeveer 10 minuten.

Hak ondertussen de peterselie fijn.

Pureer de soep en verdun het eventueel met nog wat water.

Breng de soep op smaak met wat peper en zout en roer de peterselie erdoor.