Bruine bonenpuree

Je maakt het klaar in: 20 minuten + 8 uur weektijd voor de bruine bonen + 1 uur kooktijd voor de bruine bonen

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 450 gr gare bruine bonen (uitgelekt) of 200 gr droge bonen
  • 2 el kookvocht van de bruine bonen
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 thl komijnpoeder
  • 1/4 thl cayennepeper
  • 2 el verse kruiden bijvoorbeeld: peterselie, koriander, bieslook ( eventueel zout als dat niet is toegevoegd aan de bonen

Zo maak je het:

Verwarm de olie in de pan, pel de knoflook en de ui en snijd deze in stukjes. Doe dit in de warme olie en voeg komijn en cayennepeper toe. Fruit dit ongeveer vijf minuten.

Voeg de bonen toe en bak ze op een hoog vuur tot ze bruin beginnen te kleuren.

Doe alles in een kom en pureer dit met een staafmixer of roer het door een zeef.

Voeg de verse kruiden toe en als de puree te stevig is ook wat kookvocht. Maak eventueel op smaak met wat zout.

 

Tip: lekker op een wrap met wat tomaat en sla. ( zie recept wrap)