Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig:
- 400 gr kipfilet
- 1/2 struik bleekselderij
- 4 stengels bosui of bosje bieslook
- 1 appel (granny smith)
- 3 augurken
- 2 á 3 eetlepels ambachtelijke mayonaise
- 1 el witte wijnazijn
- 1.1/2 thl kerriepoeder
- 1/2 thl kurkuma
- 1 el olie om in te bakken
- peper en zout naar smaak
- 1 ltr kokend water om in te blancheren
Zo maak je het:
Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit de olie in de pan en bak de filet goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een bord.
Was en snijd ondertussen de bleekselderij fijn in boogjes en kook dit 2 minuten. Stort de bleekselderij in een zeef en spoel deze onder koud stromend water af. Laat het uitlekken.
Snijd de augurken in plakjes en de bosui in ringetjes of de bieslook fijn.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe deze in een kom. Voeg bleekselderij, appel, augurken, bosuitjes of bieslook toe.
Meng in een kommetje mayonaise, azijn, kerriepoeder en kurkuma en schep dit door de salade. Maak eventueel op smaak met peper en zout.