Taco’s met witte bonen en tonijn

Taco's met witte bonen en tonijn

Je maakt het klaar in: 40 minuten + 8 uur weektijd

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 1 pak taco schelpen
  • 300 gr tonijnmoten
  • 200 gr gedroogde witte bonen (of eventueel 350 gr uit blok of pot)
  • 2 tomaten (in stukken gesneden)
  • 4 middelgrote uien (in halve ringen gesneden)
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el citroensap
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 thl van elk kruid: oregano, komijn, paprikapoeder en cayennepeper
  • 1/4 thl chilivlokken
  • zout en peper
  • ketchup of chilisaus naar smaak

Je maakt het klaar in:

Was de witte bonen en laat ze met een liter water ongeveer 8 uur weken.

Stort de bonen in een zeef en doe ze in een pan. Voeg zoveel koud water toe dat de bonen er ruim onderstaan. Breng de bonen aan de kook met een 1/2 thl zout en kook ze gaar in ongeveer 30 minuten, laat ze uitlekken in een zeef.

Verwarm ondertussen 1 el olie in een pan met een dikke bodem, voeg de uien en de kruiden toe en strooi er een beetje zout over. Laat dit ongeveer 5 min. fruiten. Voeg de tomaten en witte bonen toe en houd dit warm.

Neem een koekenpan, verwarm 1 el olie en bak hierin de met peper en zout bestrooide tonijnmoten Ongeveer 5 min. aan elke kant. Snijd ze daarna in stukjes en voeg ze bij de bonen. Roer alles voorzichtig om met crème fraîche, citroensap en evt. ketchup of chilisaus.  

Maak de taco’s klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
Vul de taco’s met het bonen/tonijnmengsel en dien ze direct op.

Heerlijk met frisse salade!