Plaatkoek met wortel en dadel

Wortel dadel taart

Je maakt het klaar in: 20 minuten + 50 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor 8 personen:

  • 1 sinaasappel
  • 125 gr roomboter, ongezouten (op kamertemp.)
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 125 ml vloeibare honing
  • 3 eieren
  • 175 gr winterpeen, grof geraspt
  • 75 gr dadels, gedroogd zonder pit
  • 75 gr walnoten
  • 1 thl gemalen kaneel
  • 1 thl gemberpoeder
  • 1/4 thl nootmuskaat
  • 1 el sinaasappelsap
  • 2 el amandelschaafsel
  • mespuntje cacao

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Boen de sinaasappel schoon, rasp het oranje van de schil. Pers zoveel mogelijk het sap eruit.

Klop met een mixer de boter met honing en een mespunt zout romig. Klop de eieren erdoor. Voeg bakmeel, kruiden en cacao toe.

Spatel hierna de dadels, wortel, sinaasappelsap en noten erdoor.

Schep het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm doorsnee  en bestrooi het met amandelschaafsel. Bak de taart in 50 min. goudbruin en gaar.