Zadencrackers

Je maakt het klaar in: 15 minuten en 25 minuten wachttijd + 25 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor ongeveer 1 bakplaat:

  • 100 gr sesamzaad
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 100 gr lijnzaad
  • 50 gr chiazaad
  • 250 ml kokend water
  • 30 ml olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 el (Griekse) yoghurt
  • Peper naar smaak
  • snufje zout

Zo maak je het:

Doe alle zaden met het zout en peper in een kom en overgiet dit met kokend water. Goed omroeren en laat het 25 minuten rusten.

Verwarm de oven op 180 graden.

Klop in een andere kom de eieren los en voeg yoghurt en olijfolie toe.

Voeg het eiermengsel aan de zaden toe en roer het goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort hier het zadenmengsel op. Strijk het uit tot een dikte van ongeveer een 1/2 centimeter, bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel die je eerst even in warm water legt.

Bak de crackers in 20 minuten gaar en knapperig.

Uit de oven laat je ze even afkoelen en daarna snijd je de cracker in de gewenste grootte.

Tip: heerlijk met humus of eiersalade (recepten staan ook op deze website).