Je maakt het klaar in 30 minuten
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 2 karbonades of 150 gr champignons extra
- 400 gr spruiten, schoongemaakt en gewassen
- 150 gr penne
- 1 grote ui, gesnipperd
- 100 gr kleine champignons
- paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 el tomatenketchup
- olie om in te bakken
Zo maak je het klaar:
Breng 1liter water aan de kook met wat zout.
Verhit ondertussen de olie in een pan, bestrooi de karbonades met peper, zout en paprikapoeder en bak ze aan beide zijden goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
Doe de penne in het kokende water en kook dit 6 minuten. Daarna de spruiten toevoegen en dit samen nog 4 minuten koken. Stort de penne met de spruiten in een vergiet en spoel heel kort met koud water en laten uitlekken.
Haal het vlees uit de pan en houd dit warm. Bak 3/4 van de gesnipperde ui in het braadvet en voeg de champignons toe. Bak dit kort en voeg pasta met spruiten toe. Schep het geheel door elkaar.
Meng in een pannetje tomatenpuree met het overige deel van de ui. Breng dit tegen de kook aan voor een paar minuten.