Je maakt het klaar in: 20 minuten
Dit heb je nodig voor: 4 personen
- 500 gr witlof
- 200 gr gemengde paddenstoelen of eventueel champigons
- 2 middelgrote aardappelen
- 1 liter water
- 1 el biologische bouillonpoeder
- 1 el roomboter en eventueel scheutje olie
- 1 el gehakte bieslook of wat verse blaadjes tijm
- crème fraiche voor de garnering
Zo maak je het:
Zet het water met de bouillonpoeder op het vuur. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Doe de aardappel schijfjes in de pan en breng dit aan de kook.
Spoel de witlof af en snijd ze in schijfjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze wat kleiner.
Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn de witlof toevoegen.
Verhit ondertussen de roomboter in een pan en bak de paddenstoelen bruin, voeg eventueel een scheutje olie toe om verbranden te voorkomen.
Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de paddenstoelen toe en bestrooi de soep met bieslook en of tijm
Doe de soep in een kom of op een bord en garneer met crème fraiche.