Pastinaak röstie

Je maakt het klaar in: 30 minuten + 20 minuten baktijd

Dit heb je nodig voor: 2 personen of als bijgerecht voor 4 personen

  • 600 gr pastinaken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 el verse tijm of 1 thl gedroogde tijm
  • 50 gr speltmeel
  • 100 gr geraspte kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout naar smaak
  • roomboter om in te bakken

Zo maak je het:

Schil de pastinaken en rasp ze fijn.

Schil de ui en snipper deze.

Verhit roomboter in twee koekenpannen ( alle ingrediënten over twee koekenpannen verdelen)  en fruit de ui kort, voeg de tijmblaadjes, knoflook, peper en zout toe en bak dit kort. Doe de pastinaak erbij.

Roer in een kom de eieren los, voeg hierbij de speltmeel en de geraspte kaas.

Giet dit over de pastinaak en duw het nog wat aan de de bolle kant van een lepel.

Bak de röstie mooi bruin en keer ze naar 10 minuten. Bak de andere kant en gebruik eventueel een deksel zodat de röstie gaar wordt.

Lekker met een frisse salade en sinaasappel mayonaise ( zie het recept op onze site)