Je maakt het klaar in: 20 minuten + 60 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor 1(vierkant)springvorm
- 2 eieren
- 125 ml olijfolie
- 1 fijn geraspte courgette
- 1 thl vanillesuiker
- 80 gr fijn gehakte walnoten
- 225 gr fijngesneden dadels
- 250 gr tarwebloem of rijstemeel
- 50 gr speltmeel
- 1 thl bakpoeder
- 1 thl kardemom of gemberpoeder
- snufje zout
- snufje paprikapoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren met de olijfolie tot een schuimig geheel.
Meng, in een kom, tarwebloem of rijstemeel, speltmeel, vanillesuiker, bakpoeder, kardemom of gemberpoeder, zout en paprikapoeder.
Voeg dit mengsel bij de walnoten en voeg de dadels toe.
Mix of roer het even goed door. Voeg het eimengsel toe en tot slot de courgette.
Giet het mengsel in de springvorm en bak het in 60 minuten gaar. Check met een satéprikker of de koek gaar is. De prikker moet schoon uit de koek komen. Verleng eventueel de baktijd met 10 minuten.