Hartige rijstkoekjes

Je maakt het klaar in: 25 minuten + 30 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 16 koekjes

  • 300 gr gekookte rijst of 100 gr ongekookte rijst
  • 250 gr verse groenten, zoals: ui, sjalot, prei, wortel, champignons, witte kool
  • 2 el verse peterselie
  • 4 eieren
  • 50 gr bloem
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 thl cayenne peper
  • 1/4 thl gemberpoeder
  • 4 gr zout
  • eventueel roomboter om in te vetten.

Om te bestrooien: 2 el maanzaad of sesamzaad

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg 1 of 2 bakplaten met bakpapier of vet deze in met wat roomboter.

Roer de eieren los in een kom met de cayennepeper, gemberpoeder en zout.

Snijd de groenten fijn en schep dit samen met de rijst en kaas door het eieren.

Voeg de bloem toe.

Tot slot de fijngesneden peterselie toevoegen.

Schep met een (ijs)lepel bergjes op de bakplaat en duw ze iets plat. Strooi er maanzaad of sesamzaad overheen en bak de koekjes goudbruin.

Tip: De koekjes kunnen ook in de koekenpan gebakken worden.