Worteltaart

Je maakt het klaar in: 40 minuten en 50 minuten oventijd

Dit heb je nodig: voor een springvorm van 24 cm doorsnede

  • 300 gr fijn geraspte wortelen
  • 100 gr dadels zonder pit
  • 75 gr walnoten
  • 250 gr havermeel
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 el honing (30gr)
  • 15 gr bakpoeder
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 el citroensap
  • 2 thl koekkruiden
  • 1/4 thl zout

Voor de topping:

  • 100 gr zonnebloempitten
  • 3 el kokosolie
  • 1 el vloeibare honing (30 gr)
  • 2 el citroensap
  • 100 ml plantaardige room
  • 1/4 thl vanillepoeder
  • roomboter om in te vetten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet de springvorm in met roomboter.

Hak de dadels fijn of doe ze in een blender en pureer dit samen met de eieren, koekkruiden, honing, zout, olie, sinaasappelrasp en citroensap.

Zeef het havermeel samen met de bakpoeder in een kom.

Hak de walnoten grof en hak eventueel de wortel iets fijner.

Meng eier/dadelmengsel met het meel en voeg hierna de wortel en walnoten toe.

Roer dit goed door en doe het deeg in de springvorm en bak de taart in 50 minuten gaar.

Maak ondertussen de topping.

Smelt de kokosolie en doe dit samen met de overige ingrediënten in een blender en pureer dit tot een gladde massa. Zet de topping in de koelkast tot je het wilt gebruiken.

neem de taart uit de oven en laat deze eerst afkoelen, bestrijk hem daarna royaal met topping.