Je maakt het klaar in: 15 minuten + 40 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor: 1 taart
- 700 gr bloemkool roosjes (ong. 1 kleine bloemkool)
- 1 grote ui
- 100 gr speltmeel
- 5 eieren
- 100 gr geraspte parmezaanse kaas
- 1.5 thl zout
- 2.5 thl bakpoeder
- 1 thl vers gehakte rozemarijnnaaldjes
- 1 thl kurkuma
- 2 eetl. gehakte groene kruiden (peterselie en of bieslook)
- springvorm van 24 cm doorsnede
Zo maak je het:
Verhit de olie en fruit de fijngesneden ui met rozemarijn 4 minuten, voeg de kurkuma toe voor 1 minuut en laat dit even afkoelen.
Blancheer de bloemkool roosjes in 2 minuten, spoel het met koud water en laat het goed uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en vet deze in met olie.
Klop de eieren los en voeg de uien toe. Zeef speltmeel en bakpoeder, meng de kaas en het zout erdoor, daarna ei/ui mengsel en als laatste de fijn gehakte kruiden met de fijngesneden bloemkool roosjes.
Schep het bloemkool mengsel in de vorm en bak dit in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Deze taart kan zowel warm als koud geserveerd worden.