Havermoutbrood

havermoutbrood

Je maakt het klaar in: 2 uur en 15 minuten + 55 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 1 brood

  • 375 ml water
  • 200 gr havermout
  • 50 gr polenta
  • 50 gr speltmeel
  • 1 thl cacao
  • 1/2 thl kaneel
  • 4 gr zout
  • 25 gr chiazaad
  • 25 gr lijnzaad
  • 2 thl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 thl Roomboter (om in te vetten)
  • eventueel 50 gr rozijnen en/of walnoten

Zo maak je het:

Meng het water, havermout, polenta, chia- en lijnzaad in een kom en laat het 2 uur staan. Roer het goed door.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng speltmeel, zout, cacao, kaneel en het gezeefde bakpoeder goed door elkaar.

Voeg 2 geklutste eieren en daarna het speltmengsel door de havermout (als laatste de rozijnen en/of walnoten). Giet het in een beboterde cakevorm en bak het brood gaar in 55 min.