Je maakt het klaar in: 2 uur en 15 minuten + 55 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor: 1 brood
- 375 ml water
- 200 gr havermout
- 50 gr polenta
- 50 gr speltmeel
- 1 thl cacao
- 1/2 thl kaneel
- 4 gr zout
- 25 gr chiazaad
- 25 gr lijnzaad
- 2 thl bakpoeder
- 2 eieren
- 1 thl Roomboter (om in te vetten)
- eventueel 50 gr rozijnen en/of walnoten
Zo maak je het:
Meng het water, havermout, polenta, chia- en lijnzaad in een kom en laat het 2 uur staan. Roer het goed door.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng speltmeel, zout, cacao, kaneel en het gezeefde bakpoeder goed door elkaar.
Voeg 2 geklutste eieren en daarna het speltmengsel door de havermout (als laatste de rozijnen en/of walnoten). Giet het in een beboterde cakevorm en bak het brood gaar in 55 min.