Je maakt het klaar in: 20 minuten + drie uur trek tijd
Dit heb je nodig voor: 3 liter
- 3 uien
- 1/2 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 schijf knolselderij
- 1/2 prei
- 1 el olijfolie
- 4 laurierbladeren
- 4 kruidnagels
- 1thl gedroogde tijm of takje verse
- 1/2 rode peper of 8 peperkorrels
- 3 ltr koud water
- 16 gr zout
Zo maak je het:
Was en snijd de groente in vrij grote stukken.
Verhit de olie in een anti aanbak pan en bak de groente lichtbruin op een matig vuur.
Voeg koud water en de kruiden toe en breng dit aan de kook. Laat de bouillon tegen de kook aan op een zo laag mogelijk vuur 3 uur trekken.
Schep de bouillon in een met natte theedoek bekleedde zeef die op een andere pan staat.
De groente kan weg, deze is smakeloos.