Pompoensoep (pittig)

foto-pompoensoep-pittig

Je maakt het klaar in: 40 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 500 gr pompoen (zonder zaden met schil)
  • 2 uien
  • 1/4 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk gember
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1/4 prei of 1/4 bosui
  • 2 el kokosolie
  • 1 ltr water
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 volle el groenten bouillonpoeder
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • event. 4 el gekookte rijst

Zo maak je het:

Was de pompoen, haal de pitten eruit en snijd ze in stukken.

Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Hak de knoflook, gember en rode peper fijn.

Verhit de olie in de pan, voeg uien, peper, gember en knoflook toe en fruit dit een paar minuten op een middelhoog vuur.

Doe de pompoen, groenten bouillonpoeder en het water erbij en breng dit aan de kook. Kook de pompoen in ongeveer een half uur gaar.

Was ondertussen de sinaasappel, rasp de schil en pers deze uit.

Was en snijd de prei of bosui in reepjes/ringetjes en de rode paprika in blokjes.

Pureer de gare pompoen met een staafmixer of roer door een zeef.

Breng de soep aan de kook en voeg kokosmelk, rasp en sap van de sinaasappel, prei of bosui, paprika en event de rijst toe.

Maak de soep op smaak met wat zout.