pompoentaart met walnoten

foto-pompoenen

Je maakt het klaar in: 25 minuten + 35 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 6 personen

  • 1 kleine pompoen
  • 1 flinke prei
  • 1 rode ui
  • 1 hand walnoten
  • 1 el balsamico-azijn
  • 3 el honing
  • 4 eieren
  • 100 ml creme fraiche
  • 150 gr feta
  • 1 thl zout
  • 2 thl nootmuskaat
  • 2 thl tijm
  •  olijfolie

Eventueel 5 plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal in met olijfolie, eventueel bekleden met bladerdeeg of hartige taartdeeg.

Snijd de pompoen in blokjes en kook deze 10 minuten ( totdat de pompoen bijna gaar is).

Snijd de prei in fijne reepjes en snipper de ui. Doe olie in de koekenpan en voeg ui en prei toe, eventjes aanbakken.  Giet de pompoen af en bak deze kort mee.

Haal de pan van het vuur, voeg honing, balsamico-azijn en walnoten toe en laat het afkoelen.

Kluts de eieren en meng creme freche erdoor. Voeg zout, peper, nootmuskaat en tijm toe.

Doe het pompoen mengsel in de bakvorm en giet het ei mengsel er over heen.

Kruimel de feta er over heen en bak het 35 minuten in de oven.

Tip: Vervang de prei door bijv. courgette