Preitaart

Je maakt het klaar in: 25 minuten + 1 uur oventijd

Dit heb je nodig: voor een springvorm van 22 of 24 cm doorsnede

  • 1 kg prei
  • 1 stukje rode peper, in ringetjes gesneden
  • 1 el citroensap
  • 1 el groente- bouillonpoeder
  • 2 thl kerriepoeder
  • 2 el sesamzaad
  • 3 eieren
  • 125 gr Kwark
  • 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gr speltbloem
  • zout naar smaak
  • olijfolie om in te wokken
  • roomboter om in te vetten
  • optioneel: 100 gr spekreepjes

 

Zo maak je het:

( Bak de spekreepjes uit op laag vuur en zet ze apart). Was de prei, snijd deze in ringen en was ze nogmaals tot al het zand eruit is. Laat de prei uitlekken in een vergiet.

Verhit de olie in een wok met de rode peper en kerrie, voeg de prei toe en wok deze 5 minuten en laat het afkoelen.

Verwarm de oven op 180 graden.

Vet de springvorm in met roomboter.

Doe de kwark, eieren, zout en groente-bouillonpoeder in een kom en roer het goed door elkaar. Voeg speltbloem en citroensap toe en nogmaals roeren.

Voeg prei en kaas ( event. spekreepjes) toe en roer het geheel met een houten spatel goed door elkaar.

Doe het beslag in het bakblik en bestrooi het mengsel met sesamzaad.

 

Bak de taart, in het midden van de oven, in 60 minuten gaar.

 

 

2 gedachten over “Preitaart”

Reacties zijn gesloten.