Spinaziesoep

foto spinaziesoep

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 6 personen

  • 400 gr spinazie
  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 2 aardappelen, middelgroot
  • 4 stengels bosui
  • 1 tomaat
  • 1 el olijfolie
  • 1 thl gedroogde tijm
  • 1 thl gedroogde oregano
  • 1 laurierblad
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1.5 l koud water
  • peper en zout
  • 3 eieren, en beetje olie om in te bakken.
  • mespuntje roomboter of wat geraspte oude kaas naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de olijfolie en fruit de uien met knoflook, tijm, oregano, laurierblad, peper en zout ongeveer 5 minuten. Schil de aardappelen en snijd ze doormidden.

Doe het water en de aardappelen erbij en breng dit aan de kook. Houd het een half uurtje tegen de kook aan.

Was ondertussen de spinazie en laat het uitlekken in een vergiet.

Kluts de eieren met peper en zout, doe wat olie in een koekenpan en giet het eiermengsel erin. Laat het op laag vuur stollen, keer de omelet om en bak nog een minuut. Leg dit op een snijplank om af te koelen en snijd het in reepjes.

Haal het laurierblad uit de soep, voeg de spinazie toe en breng opnieuw aan de kook. Wanneer de spinazie geslonken is kan de soep gepureerd worden (met een staafmixer). Snijd de bosui in ringetjes en hak de peterselie fijn.

Dien de soep op met de peterselie, bosui, en een mespuntje boter of geraspte kaas.