Kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes

Kniepertjes

Je maakt het klaar in: 10 minuten + 30 minuten baktijd

Dit heb je nodig:

  • 100 gr roomboter
  • 85 gr oersuiker
  • 200 gr rijstmeel
  • 2 eieren
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • snufje cacao
  • snufje vanillepoeder
  • 2 dl water
  • een paar druppels citroensap
  • olijfolie om in te vetten
  • kniepertjes of oublie ijzer

Zo maak je het:

Roer de boter met oersuiker, zout, kaneel, vanillepoeder, cacao en citroensap romig. De eieren er één voor één goed doorroeren.

Rijstmeel en water in gedeelten toevoegen en goed roeren.

Het ijzer opwarmen en invetten met een beetje olijfolie. Een lepeltje beslag op het ijzer doen en het ijzer sluiten. Bak het kniepertje bruin. Haal het uit het ijzer en laat het afkoelen.

Wil je een rolletje; dan direct uit het ijzer om bijvoorbeeld een stokje rollen

NB. Als je te lang wacht lukt het rollen niet meer.