Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 4 personen
- 400 gr rundergehakt
- 2 el havermout
- 1 klein ei
- 600 gr witte kool, gesneden
- 300 gr (basmati) rijst
- 2 uien, middelgroot
- 1 thl sambal
- 200 ml kokosmelk
- 1 paprika, in stukje gesneden
- 1 thl kerrie poeder
- 1/2 thl kurkuma
- 1 thl gemalen komijn
- 1 thl korianderpoeder
- 1/2 el citroenrasp
- peper en zout
- (kokos)olie om in te bakken
- een stukje gemberwortel
Zo maak je het:
Maak van het gehakt, havermout, peper, zout en het ei kleine gehaktballetjes. Laat ze even opstijven in de koelkast.
Snijd de ui en de gemberwortel fijn en verhit olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui, gemberwortel en alle kruiden een paar minuten. Voeg de witte kool, kokosmelk, sambal, zout en de paprika toe en laat dit zachtjes garen tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en braad de balletjes gaar in 10 min. Roer de gehaktballetjes door de witte kool curry of serveer ze apart.
Dien het op met de rijst.