Haver/spelt brood

haverspelt brood

Je maakt het klaar in: 15 minuten + 60 minuten reistijd + 35 tot 50 minuten oventijd (afhankelijk van de grootte van het brood)

Dit heb je nodig voor: 1 gewoon brood of twee kleine broodjes

  • 250 gr havermeel
  • 250 gr speltmeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 7 gr gedroogde gist
  • 8 gr zout
  • 2 eieren
  • 4 el olijfolie
  • 2 thl vloeibare honing
  • 35 ml warm water
  • roomboter om in te vetten

Zo maak je het:

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer ze luchtig door elkaar. Klop de eieren los en roer daar alle natte ingrediënten door. Voeg nu alles bij elkaar en roer het goed met een houten lepel.

Beboter het bakblik en schep het deeg erin. Strijk het deeg glad met een natte bolle kant van een lepel en stooi er eventueel zonnebloempitten over.

Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats onder een vochtige theedoek. Verwarm na een reistijd van 50 min. de oven voor op 200 graden. Zet het blik in de oven en bak het brood af op 180 graden. Reken voor een groot brood 50 en voor kleine broden 35 minuten baktijd.