Gevulde paprika met kipfilet

Gevulde paprika met kipfilet

Je maakt het klaar in: 20 minuten + 25 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 4 paprika’s
  • 150 gr kastanje champignons
  • 4 stengels bosui (in ringen gesneden)
  • 2 uien, middelgroot (gesnipperd)
  • 200 gr wortels, geraspt (in stukjes gesneden)
  • 300 gr amarant, couscous of 200 gr rijst
  • 1 el gehakte walnoten
  • 2 el rozijnen
  • 1/4 thl sambal
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • koksolie om in te bakken
  • 2 el verse roomkaas
  • roomboter om in te vetten
  • 400 gr kipfilet

Zo maak je het:

Snijd een kapje van de paprika’s, daar waar de steelaanzet is en verwijder de zaden.

Kook de amarant gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 1 el koksolie en fruit hierin de uien en gesneden worteltjes glazig. Snijd de champignons in partjes en voeg die toe samen met de kruiden.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng groente en amarant door elkaar met de kruiden roomkaas, gesneden bosui, walnoten en rozijnen. Vul de paprika’s en zet ze in een beboterde ovenschaal en bak ze gaar in 25 min.

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar.

Lekker met courgettesaus, zie ons recept op de site.