Je maakt het klaar in: 15 minuten + 45 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor: 4 personen
- 200 gr zilvervliesrijst
- 100 gr geraspte parmezaanse kaas
- 800 gr spinazie (gewassen)
- 4 eieren
- 2 el gehakte peterselie
- 1 el basilicum blaadjes
- 1 blokje groentebouillon
- 1 el roomboter
- tarwekiemen of hennepzaad
- peper en zout
Zo maak je het:
Kook de rijst met het bouillonblokje gaar en meng de kaas erdoorheen. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de spinazie in een slacentrifuge en snijd het grof. Neem een grote kom of pan en meng de spinazie met de eieren, peterselie en rijst.
Vet 1 grote of twee kleine ovenschotels in en doe hierin het spinaziemengsel.
Bestrooi het met hennepzaad of tarwekiemen en leg er een paar klontjes boter op
Bak de spinazieschotel gaar en goudbruin in 45 minuten
Variatie tip: In plaats van spinazie: raapstelen, snijbiet of zevenblad