Boerenkool ananasschotel

Boerenkool ananasschotel

Je maakt het klaar in: 45 minuten + 30 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 1 kg aardappelen (geschild)
  • 800 gr boerenkool
  • 2 uien (gesneden)
  • 400 gr rundergehakt
  • 225 gr ananas vers of eventueel uit blik
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 thl kerriepoeder
  • 1/4 thl kurkuma
  • peper en zout
  • stukje gemberwortel (fijn gesneden)
  • 1 el hennepzaad
  • 25 gr roomboter

Zo maak je het:

Zet de aardappelen met koud water op en kook ze gaar. Fruit ondertussen de uien in de olie zacht, op middelhoog vuur, en voeg het gehakt toe met gemberwortel, kerrie,  kurkuma, peper, zout en bak het rul.

Kook de boerenkool gaar en hak deze fijn. Snijd de ananas in kleine stukjes.

Giet de aardappelen af en bewaar het vocht in een schaaltje. Stamp deze fijn met de kokosmelk en wat peper. Maak een mooie puree door evt. wat kookvocht toe te voegen.

Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter, en verdeel het gehakt hierin. Doe hierop de boerenkool, daarna de ananasstukjes en als laatste de puree. Verdeel een paar kleine stukjes roomboter over de puree en strooi er het hennepzaad over.

Bak de schotel nog 30 min. in de oven op 180 graden.

De schotel kan ook voorbereid worden en op een later tijdstip worden afgebakken. Bak  de boerenkool ananas schotel dan 1 uur op 180 graden.