Je maakt het klaar in: 30 minuten + 60 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor: cakeblik van 1.5 l.
- 100 gr roomboter
- 50 gr (raapzaad) olie
- 50 gr palmsuiker
- 1 el honing
- 1 thl bakpoeder
- 2 eieren
- 1/2 thl kardemonpoeder
- 1/2 thl gemberpoeder
- 2 appels
- 150 gr (spelt)meel
- 50 gr rozijnen
- 1/2 citroen
- snufje zout
- roomboter om het bakblik in te vetten
Zo maak je het:
Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen voor je begint met de bereiding!
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Rasp de schil van een halve citroen en pers daarna het sap eruit. Mix de boter romig en giet hierbij voorzichtig de olie en daarna de suiker en honing. Klop dit luchtig en doe de eieren er een voor een bij. Mix de kruiden, citroensap en rasp erdoor.
Meng meel, zout en bakpoeder goed door elkaar.
Schep voorzichtig het meel, de appelstukjes en daarna de rozijnen erdoorheen.
Giet het beslag in het beboterd bakblik en bak de cake in een uur goudbruin en gaar.