Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 400 gr gewassen prei
- 1 ui
- 200 gr risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 300 ml groente bouillon (van biologische bouillonpoeder)
- 100 gr geraspte oude kaas
- 1 el olijfolie
- 1 thl gedroogde tijm
- 1/2 thl gedroogde oregano
- 1/2 thl kurkuma
- peper naar smaak
Zo maak je het:
Snijd de prei in ringetjes en snipper de ui.
Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem.
Voeg ui, oregano, tijm en kurkuma toe en bak dit kort.
Voeg de rijst toe en bak dit al roerend glazig op een middelhoog vuur.
Doe de wijn en de prei erbij en blijf roeren, wanneer het vocht is opgenomen doe je er een gedeelte van de bouillon bij. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen. Dan kan er weer wat bouillon bij. Herhaal tot de bouillon op is en de rijst gaar maar de kern nog stevig is. Dit duurt ongeveer 18 minuten.
Voeg de kaas en de peper toe en roer het nog even door en dien de prei risotto op.