Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 4 personen
- 1/2 knolselderij
- 1/2 struik bleekselderij
- 1 bosje bladselderij
- 1 aardappel
- 1 grote ui
- 1/2 thl tijm
- 1/2 thl kerriepoeder
- 1/2 el groentebouillonpoeder
- 1 el (kokos)olie
- 1.1/2 liter kokend water
- peper en zout naar smaak
- crème fraîche
Zo maak je het:
Schil knolselderij en aardappel. Pel de ui en snijd alles in blokjes.
Verhit de olie in de pan en voeg deze groenten toe samen met zout, peper, tijm, kerriepoeder en fruit dit op een middelhoog vuur aan.
Was ondertussen de bleekselderij en snijd deze in boogjes.
Doe de helft hiervan in de pan en bewaar de andere helft voor garnituur.
Voeg water en bouillonpoeder toe en breng het aan de kook voor ongeveer 15 minuten.
Was en hak de bleekselderij fijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng het eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de overgebleven bleekselderij toe en kook het nog een paar minuten tot de gewenste gaarheid.
Dien de soep op met gehakte selderij en een thl crème fraîche.