Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 600 gr (ongeveer 7 stuks) meiraapjes, eventueel geschild als ze wat taaiig zijn
- 1 ui
- 1 rode of groene paprika
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 porties spaghetti
- 1 thl tijm
- 1/2 thl paprikapoeder
- 1/2 thl cayennepeper
- 1 el olijfolie
- 2 volle el gerapte (parmezaanse) kaas
- zout naar smaak
Zo maak je het:
Verwarm de olie in de pan. Pel de ui en snijd deze in ringen en fruit ze aan met de knoflook, tijm, cayennepeper en paprikapoeder.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd ondertussen de raapjes in kwarten en daarna in plakjes en doe dit bij de ui.
Fruit dit beetgaar. Voeg de tomatenpuree toe en zet het vuur laag. Snijd de paprika in reepjes en voeg dit toe.
Doe eventueel wat water bij de meiraapjes zodat het een dikke saus wordt. Breng op smaak met zout en eventueel nog wat peper.
Verdeel de spaghetti op de borden, schep de saus erop en bestrooi het met kaas.
Tip: plaats de borden onder de warme grill zodat de kaas mooi smelt.