Je maakt het klaar in: 20 minuten + 3 uur trektijd van de kip in de bouillon
Dit heb je nodig voor 3 liter:
- 1/2 soepkip of 2 poten
- 18 gr. zout
- 10 peperkorrels
- 3 blaadjes laurier
- 1 thl gedroogde tijm
- 1/4 thl kurkuma
- 4 plakjes gemberwortel van ongeveer 1 cm dik
- 2 plakken knolselderij
- 1 bosje peterselie of selderij
- 1 kleine prei
- 2/5 l water
- 2 stengels bleekselderij
- 1 sjalot of kleine ui
Zo maak je het:
Zet de kip met koud water en het zout op. Breng het aan de kook. Als het kookt schep je het schuim af.
Voeg peperkorrels, laurier, tijm, gember, sjalot, en 1 plak knolselderij, in stukken toe. Tegen de kook aan minimaal 3 uur laten trekken op (heel) laag vuur.
Giet de soep door een met een theedoek bedekt vergiet en haal de kip eruit.
Was en snijd de prei, 1 plak knolselderij en 2 stengels bleekselderij.
Doe dit in de bouillon samen met 50 gr. rijstmie, en kurkuma.
Breng de soep opnieuw aan de kook en laat het 7 min heel zacht koken, of liefst tegen de kook aan.
Haal ondertussen het vlees van de botten en snijd dit klein en voeg dit samen met de gehakte peterselie of selderij aan de soep toe.