Havermout pannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes

Je maakt het klaar in: 45 minuten dit is inclusief baktijd maar exclusief rusttijd voor het beslag

Dit heb je nodig voor: 12 stuks

Voor dit recept neem je volle eetlepels.

  • 8 el havermout
  • 2 el speltmeel
  • 1 el boekweitmeel
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 200 ml (soja, rijst of amandel) melk
  • eventueel 1 el chiazaadjes
  • (kokos) olie om te bakken
  • eventueel citroenrasp en kaneel

Zo maak je het:

Klop de eieren met melk en een snuf zout los. Voeg havermout, speltmeel, boekweit, chiazaad en eventueel citroenrasp en kaneel toe, klop even goed door. Laat het beslag minimaal een uur rusten.

Verhit de olie en schep drie bergje beslag in de pan. Matig het vuur en bak de pannenkoekjes ongeveer 3 min. aan een kant.

Zet het vuur laag en bak ze nog ong. 5 minuten aan de andere kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Lekker met vruchtencompote:

Schil een appel, een peer en een banaan, snijd ze in stukjes. Kook dit in een bodempje water gaar.

Voeg evt. wat citroenrasp en kaneel toe.