Chocoladeperentaart

SONY DSC

Je maakt het klaar in: 20 minuten + 70 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: ongeveer 8 stuks

  • 120 ml (biologische) zonnebloemolie
  • 120 gr palmsuiker
  • 175 gr speltmeel
  • 2 thl bakpoeder
  • 100 ml rijstmelk
  • 90 gr cacaopoeder
  • 1/4 thl vanillepoeder
  • 3 eieren
  • 3 handperen
  • sap van een halve citroen
  • mespunt zout
  • 1 thl roomboter

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter een bakblik van 24 cm doorsnee.

Schil de peren, snijd ze in schijfjes en roer ze om met het citroensap.

Klop de eieren los met palmsuiker in een kom en voeg al roerend de olie en daarna de rijstmelk toe.

Meng in een andere kom het meel, bakpoeder, mespunt zout, cacao en vanillepoeder goed door elkaar.

Voeg het eiermengsel bij de droge elementen en stort 1/3 van het beslag in een beboterd bakblik van 24 cm doorsnee.

Leg de schijfjes peer er bovenop en daarna de rest van het beslag. Bak de taart gaar in 70 min.