Groentebrood

Groentenbrood

Je maakt het klaar in: 20 minuten en 70 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor een: cakeblik van 1.5l

  • 150 gr speltmeel
  • 50 gr kokosmeel
  • 150 gr rode bieten
  • 150 gr wortels
  • 2 stengels bosui of stukje prei
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 thl baksoda (volle lepel)
  • 50 ml water
  • 1/2 thl rozemarijnnaalden, gedroogd
  • 1/2 thl oregano
  • 1/2 thl kurkuma
  • 1 thl zout
  • 1/2 thl sambal
  • 2 eieren
  • 100 ml rijstroom
  • roomboter om bakblik in te vetten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de roden bieten en schrap de wortels. Rasp ze op een grove rasp. Snijd de bosui in ringen en hak de peterselie fijn.

Doe spelt- en kokosmeel bij elkaar in een kom. Voeg hierbij de baksoda, zout, oregano, kurkuma, peper en rozemarijn. Roer alles goed door elkaar.

Roer de eieren los in een andere kom en doe hier olie, tomatenpuree, citroensap, rijstroom en water bij. Voeg dit bij het meelmengsel. Even flink doorroeren en daarna de geraspte groente en peterselie er doorheen roeren.

Giet het deeg in een beboterd bakblik en bak het gaar in 70 minuten.