Je maakt het klaar in: 25 minuten
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 3 stuks venkel
- 1 ui
- 100 gr geraspte parmezaanse kaas
- 2 el gehakte peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 1 thl tijm
- 2 el olijfolie
- peper en zout
150 gr gierst (event. bulgur of couscous)
Zo maak je het:
Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de venkel in kwarten, snij de harde kern eruit en daarna in repen. Verhit de olie in een wok en voeg de venkel toe en bestrooi deze met wat peper en zout.
Snipper een ui en doe deze samen met de tijm en laurier bij de venkel en wok op een hoog vuur tot de groente licht kleurt. Zet het vuur lager en laat de venkel garen tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Roer de kaas door de gierst en bestrooi dit met wat peper en de gehakte peterselie.